fredag 19 juli 2013

Takbelysning




Skomakarvillan har inte högt till tak, ca 215 cm på ovanvåningen. Med tanke på att jag är orolig för att "renovera sönder" ett gammalt hus, så har en av de ting som jag vill undvika länge varit infällda spotlights. Med en svåger som mäter närmare 200 cm i strumplästen så blir det svårt med taklampor som hänger ned. Åter kvarstår valet mellan spotlights och plafonder (hua!) Det valet har faktiskt varit rätt lätt.

Djungeln av spotlights är dock inte så liten. Vi hade krav på fyrkantiga spots med så liten ram som möjligt. Dessutom ska spoten kunna fästas rakt upp i isoleringen för att vi ska slippa sänka taket ytterligare.

Vi hittade tillslut spoten ovan på wattoo. Den uppfyller alla våra krav och det enda vi ska tänka på är att köpa speciella ljuskällor som endast avger värme nedåt (ett par års förbrukning är inhandlat).

Elektrikern har under de sista två dagarna borrat upp hål och dragit kablar till ovanvåningens spots. Under eftermiddagen kom en del okvädesord från hallen i stalldelen. Tydligen har elektrikern väldigt svårt vid att göra synlig åverkan på innertaket. Vi gav honom dock tydliga instruktioner att det är helt ok att fräsa i taket istället för att nästla runt armarna bland bjälkar, isolering och en och annan muslort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar