torsdag 4 juli 2013

Katastrof!



Spåntak
Idag möttes jag av ordet "Katastrof", lite magont fick jag allt. Men det var bara menat som ett litet skämt. Skämtbenägen är i vart fall inte jag när jag möts av taket på bilden ovan.
 
Under plåttaket låg det som väntat spåntak och under det isolering. Nu får vi riva det hela och isolera på nytt. Kommer att kännas skönt när allt gammalt material är borta.
 

Vardagsrum in the making

Så här ser det ut när den stora kofoten har fått jobba i några timmar. Ytterväggarnas insidor var tilläggsisolerade, det visste vi, men inte med vad. Vår besiktningsman kom och kunde berätta för oss att det vita är ett karbamidskum som råttor och möss trivs väldigt bra i (därav all muslort som har trillat ut).

Väggtjockleken när allt är rivet kommer att variera. Över fönsterhöjd verkar det som att väggarna är ca 30 cm tjocka och under fönsterhöjd ca 12-13 cm. När allt är rivet ska vi mura upp multiplattor av lättbetong, eventuella hålrum kommer att fyllas med lecakulor.


I ytterväggarnas insida

Lite snuskigt ser det allt ut i de där väggarna. Lukten i huset kommer förmodligen att försvinna tillsammans med allt detta gojs som finns i väggarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar