tisdag 30 juli 2013

Fuktigt


Underlagspappen är på plats, hängrännskrokarna är nedfrästa, fotplåten och hängrännorna på plats. Lagom till allt detta var på plats kom regnet, och det med besked! Himlen fullkomligt öppnade sig och på kort tid kom det mycket vatten. Det ser säkert mycket mer ut än vad det egentligen är eftersom hängrännorna inte är inkopplade till sina rör som går ned i marken ännu, vattnet sprutade därför ned i varje hörna.



Sprutade vatten gjorde det inte inomhus, men nog droppade det lite i det som ska bli vuxensovrummet. I det rummet går en rökkanal, plåten i taket är bortskruvad eftersom målning pågår. Dripp, dropp från den otäckta skorstenen rakt ned i en hink som snabbt kom på plats. Snabbt kom det även hantverkare på taket som täckte över skorstenen med plast och gaffatejp (förmodligen till en viss pappas stora glädje).

Inomhus är det också fuktigt, men det beror inte på vädret utan på allt flytspackel som kommit på plats i köket för att utjämna de så smått ojämna klinkergolvet som så småningom ska ersättas med ett fint trägolv.



Hastigt och lustigt beslutades det att köket skulle helt bort. Skillnaden mellan att byta luckor och köpa ett nytt kök från det stora blå/gula varuhuset var nästan obefintlig. Köket är nu färdigt att hämta i Danmark. Roligt det där att det svenska är billigare i Danmark, dessutom kan det avhämtas direkt medan det var tre till fem veckors leveranstid om vi beställt detsamma i Sverige. Nu hoppas vi bara att de sneda väggarna är snälla mot oss, vi vill ogärna behöva installera köket med hjälp av såg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar