onsdag 10 juli 2013

Köket har blivit större och taket har fått spont


Köket blir större

Väggen mellan hallen och köket är borta. Vips har köket blivit nästan 11 meter långt. Jag kan redan se att resultatet kommer att bli precis så bra som vi har önskat. En dörr mot innergården och en mot framsidan. Alldeles lagom ljusinsläpp och väldans mycket mera utrymme.

Innerväggarna i köket håller på att rivas. Det är snart klart och då ger vi oss genast på stallängan. Sedan blir det projekt murning.

Som väntat bjuder rivningsarbetet på diverse överraskingar. I vardagsrummet har en svart slang lokaliserats. Det har visat sig att den går till vattenkranen på innergården. Givetvis måste vattnet komma någonstans ifrån, men tanken hade inte riktigt slagit mig att den kom från vår innervägg, tänk om det hade missats och slangen från 60-talet sprungit läck nästa vinter, hua! Nu kommer snart våra duktiga värmekillar med ett erbjudande om att byta ut slangen mot en "slang i slang" som är säker, godkänd och    
trygg. 

Mina snälla föräldrar som hjälper till denna veckan kommer också med förnuftiga synpunkter. En av dem är -ta in uteluft till braskaminen så får ni bättre ekonomi i eldandet. Sagt och gjort, nu ska där fräsas ned en spirolednining i plattan och ut genom väggen.

Idag har det även diskuterats ventilation. Tursamt nog finns det ett system indraget med tre mekaniska fläktar. En i varje badrum och en i tvättstugan. Detta system bör räcka, men förmodligen får vi byta två av fläktarna till liiiite mera tystgående varianter. Den ena låter som den har fått kikhosta och den andra hackar som en gammal bil.



Råspont


Taket har idag fått råspont och imorgon kommer vi börja sätta i takfönster. Det är så spännande att se hur det nu blir. Vi har planerat storlekar, färger på gardiner, hur mycket extra plats de ger samt fabrikat i leda. Äntligen ska vi få se hur det blir, kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar