torsdag 22 augusti 2013

Spackel och trappor

Att inte slå huvudet i taket någonstans i en skånelänga är en sport i sig. Idag har ett sådant ställe i vår skånelänga fått en ny lösning. Taket i trappan som leder upp till kupan var irriterande lågt, vår kontrollansvarige kom med den kloka idén att växla av en balk och på så vis kunna skapa lite mer rymd. Vägen från idé till verklighet är just nu väldig kort, den tidigare omnämnda svågern kan nu gå raklång!  
Lägg till bildtext
Den andra trappan i huset är sådär ruskigt 70-talsbrun. Den tidigare ruskiga spaljen har nu förvandlats till en helt vanlig vägg. När jag såg resultatet var det som att det alltid har sett ut så, just den känslan tycker jag om, det är liksom ett kvitto på att det har blivit bra.

Nu är det bara att vänta på att trappan får sig en omgång, den ska stabiliseras, målas och givetvis ska någon form för räcke konstrueras. Detta är något vi just nu spånar på.



Gången ovanför entrén har den sista tiden liknat någon form för sopstation, energin har gått ur mig varje gång jag passerat allt bråte. Stök och oreda är riktiga energislukare. Det känns därför riktigt skönt att gången har påbörjat sin förvandling.

I de rum vi tidigare har gjort har vi använt renoveringsduk och glasfilt. Dessa material har nu fått vika sig för gammalt hederligt spackel. Alla väggar har fått en ny renoveringsgipsskiva och några lager spackel. Det ser redan väldigt mycket bättre ut. Lite flytspackel på golven, lite färg (ja, vit är en färg) på väggarna och golv så är gången fixad och klar.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar