måndag 21 oktober 2013

Operation gästtoalett påbörjad

Vår gästtoalett ligger mellan köket och stallrummet, precis i husets vinkel. Innan för den lilla toaletten har vi "pannrummet" utan panna men med varmvattenberedare, vi kallar det pannrum ändå, vattenrum låter så märkligt. Både pannrummet och gästtoaletten har varit bortglömda i renoveringsprocessen. Eller bortglömda har de väl egentligen inte varit, kanske mer "vi tar det sen" och det vet jag ju hur det brukar bli med det.

Jag har haft tydliga planer för den lilla gästtoaletten, överblivna marockoplattor på golvet (det är ju inte fy skam) och överblivnet Villeroy & Boch kakel på väggen bakom handfatet (man tager vad man haver). På väggarna bakom toaletten skulle Mr Perswalls concrete wall passa super. Men, ibland måste man liksom stanna upp och hämta sig lite. Vi är inne i en sån fas nu, allting går lite mer långsamt. Visst händer det saker, men inte i samma raska fart som i somras. Beslutet togs därför att vänta med att riva ut hela gästtoaletten och istället göra en "quickfix".


Bilderna nedan visar vad som håller på att trollas bort och få sig en ansiktslyftning som kan funka fint tills vi orkar och känner att vi måste riva hela rasket.




Vi började med att bära ut allt skräp från pannrummet. Tanken är att vi ska kunna ha gummistövlar och lite andra prylar som tennisväskor och liknande i det rummet. Golvet fick sig ett lager epoxy, det kändes genast renare och fräschare.

Därefter målartvättades väggar, och luckor samt dörrar som gulnat. Tre lager golvfärg senare är vi på god väg att få en fin liten toalett. Än är det dock en del pyssel kvar. Närmast på tur är taket och sedan golvet. Jag återkommer med slutresultatet.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar