torsdag 3 oktober 2013

Skomakarvillan är varm och skön

Det har faktiskt blivit lite kyligt ute. Vi har dock levt i total förnekelse, eldat i brasan när vi kommit hem från jobbet och mumlat att det är ju rätt skönt här inne ändå. Fast egentligen har vi allt frusit lite om nästippen på morgonen.

Förnekelsen har berott på vetskapen om att de två luftvärmepumparna kommer snart och vi vill inte ha en massa fula element. Tanken var att få in luftvärmepumparna först och sen se hur många element vi behöver. Vår förhoppning har varit att halvera antalet element i huset.

Igår när jag kom hem från jobbet var det inte brasvärme som mötte mig utan en jämn värme som hade spritt sig över nästan hela undervåningen. Duktiga Mattias och Lars från 4tec hade varit och installerat luftvärmepumparna och bara någon timma senare var huset varmt. Pumparna var inställda på att hålla 20 grader i huset och bara några timmar senare var både vardagsrummet, stallrummet och köket uppe i den temperaturen. Annat var det igår på morgonen när termometern visade 15 grader (till och med taxen valde bort sofforna i vardagsrummet mot sitt krypin under trappan).

Lars och Mattias levererade även den glädjande informationen att luftvärmepumparna förmodligen kommer att göra att vi klarar oss utan element i hela undervåningen. Kanske behövs ett element i varje barnrum och i badrummet. Det kan vi helt klart leva med. De gamla elementen åker ut på blocket i helgen :-)

Inte för att jag direkt längtar till vintern, en mild lång skön höst låter trevligare, men rustade är vi i vart fall.

Innemodulen, inte särskilt snygg, men betydligt bättre med en vägghängd modell än en takhängd.

De två utemodulerna står på baksidan, så småningom ska de bli inbyggda med väggar och tak. Det är inte dumt att få lite byggmaterial över.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar